Tar gjerne et tak på taket

Har du behov for en renovering av taket, ny takstein, takrenner eller andre utbedringsarbeider, står Finstad bygg og vedlikehold klare med hammeren.

– Det lønner seg å ta en tur opp på taket minst én gang i året for å sjekke tilstanden på takstein og taket generelt, opplyser Per Finstad i Finstad Bygg og Vedlikehold

Han har lang erfaring innen bygningsbransjen, og har sett mange skrekkeksempler på store bygningsskader når taket ikke holder mål.

– Det er viktig å ta tak i problemene før de får anledning til å utvikle seg for mye. Pappen tåler ikke alt, og det kan fort bli lekkasjer. Husk også å rense takrenner og nedløp så de ikke tetner til. Det kan også være med på å skape problemer, understreker han.

I disse dager er firmaet i ferd med å rehabilitere tak i Fagerstrand II Sameie. Totalt består borettslaget av 41 hus. Så langt har 18 av dem bestilt rehabilitering.

– Disse takene ble lagt i perioden mellom 1967-69. Egentlig er taksteinen garantert å holde i 30 år, så her er vi langt på overtid, forteller Per Gunnar «Peggy» Larsson, som selv bor i området og jobber for Finstad.

– Her ser vi at det har begynt å lekke flere steder. Derfor er det godt å komme i gang med rehabiliteringen. Vi skifter papp, sløyfer, lekter og skifter takstein. Samtidig beslår vi piper og tar takrenner. Dermed blir taket som nytt og er klar for enda flere år, sier «Peggy», og legger til:
– Jeg må også få lov til å si at da vi hentet inn priser på arbeidet lå Finstad bygg og vedlikehold langt under i pris sett i sammenligning med nummer to på listen, og arbeidet er på ingen måte noe dårligere. Det kan jeg underskrive på siden jeg er med på prosessen.