Teater pluss forfatter er sant

Det ligger an til Halloween-skumlerier og iskalde frysninger på ryggen når Ungdomsteateret til Nesodden Teaterfabrikk inviterer til forestilling i slutten av oktober i Samfunnshuset.

Det er den første boka i bokserien «Spøkelsene på Frostøy» – Bak Dødsfjellet, av nesoddenforfatteren Hilde Hagerup, som ligger til grunn for forestillingen de 25 teaterelevene har gjort et dypdykk i og laget en oppsetning av. For her snakker vi virkelig om et nybrottsarbeid som har gitt ungdommene en mulighet til å delta i det spennende og utfordrende arbeidet det er å iscenesette en hel bok. En fortelling der Jens plutselig finner ut at hele familien er spøkelser. Hva gjør du da?

– Vi lover spenning, humor, alvor og frysninger på ryggen når vi i slutten av oktober omgjør Samfunnshuset til et spøkelseshus, sprudler teatersjefen selv, Margrete Bratberg-Grøstad, og fortsetter:

– Og vi er så utrolige glade for hvordan Hilde har omfavnet dette prosjektet og gitt oss frie tøyler i utarbeidelsen av manuset og iscenesettelsen. Hun er en fantastisk forfatter, og person, og boken har virkelig engasjert hele gruppen. Boken, og forhåpentligvis også forestillingen har alt: spenning, gode karakterer, humor og alvor. Det er historien om å være utenfor og føle seg annerledes, på leting etter tilhørighet – samtidig som det er en god spøkelseshistorie. Som vi ofte pleier, skal det også være med musikk i forestillingen – den får vi spesialskrevet av komponist Torgeir Kristiansen. Arbeidet er satt i gang og både jeg og ungdommene gleder oss til å jobbe ut boka på scenegulvet, forteller Margrete Bratberg-Grøstad.

Bilde: Ungdomsteateret til Nesodden Teaterfabrikk har tatt for seg en hel bok og laget forestilling. En oppsetning som kommer i oktober. Arkivfoto: Trond Folckersahm