Teaterfabrikken klare for nye sprell

Av Trond Folckersahm

Sommeren er definitivt over. Det samme er Nesodden Teaterfabrikks ScenSommeraktiviteter. Men de har fortsatt mye på lager.

Sommerens storsatsing var forestillingen «En midtsommernattsdrøm» som ble spilt i Varden leir i svært varierende vær. Alt fra solskinn til tropiske regnbyger. Til tross for det ble forestillingen godt besøkt.

– Den ene dagen var det dårlig vær og vi tapte nok en del på det. Men, det var publikum der da også. Så vi spilte ikke for tomme tribuner. Vi er kjempefornøyd med besøket. Vi spilte jo for tre fulle hus. Dette er jo risken å ta når vi spiller utendørs i Norge, sier Margrete Bratberg.

Gode tilbakemeldinger
Totalt sett er Margrete fornøyd både med arrangementet og det å benytte Varden som arena. For scensommerforestillingen fikk nok mange til å se hvilket potensial som ligger i dette området, som kan være en ypperlig arena for både festivaler, konserter og teaterforestillinger.

– Tilbakemeldingene har vært kjempefine. Mange har kommet tilbake og sagt at dette konseptet må vi videreutvikle. For oss som spilte endte det opp med en kraftig forkjølelse etter at vi lå og veltet oss i regn og gjørme. Men såpass må man ofre, mener hun.

Skrekk og gru
Nå er gjengen klare for nye sprell. I første omgang en Halloween-forestilling i slutten av oktober.

– Den blir spilt helgen før Halloween, og det blir en time med skrekk. Det blir utdrag fra ulike skrekkhistorier. Det blir skummelt og får nok noen til å få frysninger nedover ryggen.

Hun lover både zombier, Dracula og spøkelseshistorier.

– Det blir litt sammensatt og forskjellig, forteller hun.

Selvsagt vil det også bli et gjensyn med «Krystallfolket» litt senere på sesongen. Forestillingen har blitt et populært og godt besøkt førjulstradisjon som stadig fornyes og utvikles.

– Det ser vi veldig fram til, og lover publikum en severdig og gjennomarbeidet forestilling, sier Margrete.

Bilde: Margrete Bratberg har mange spennende prosjekt på gang utover høsten og vinteren. Her ser vi henne i en scene fra «En midtsommernattsdrøm». Foto: Trond Folckersahm