Teaterfabrikken leverte varene

Av Trond Folckersahm

De rundt 100 som møtte opp til premieren på Nesodden Teaterfabrikks ”Prinsessen som ikke fikk klatre i trær”, fikk en underholdene teateropplevelse i naturskjønne omgivelser og vakkert høstvær.

Ensemblet fra Nesodden Teaterfabrikk har i lang tid forberedt seg på denne seansen som har til hensikt å bli en fast tradisjon på Nesodden. Med nyskrevet manus og spillelystne aktører har de bokstavelig talt ligget i buskene på Tangen gård for å gjøre dette til en opplevelse for publikum.

Fredag kveld braket det løs. Med fynd og klem maktet ensemblet å gi tilskuerne en gøyal og underholdene time med folkene fra Dronningriket Smukt og Herlig, prinsesse Trine, dronningen, Bastian, Pai, Trulsefanten og guvernantene. De grønne omgivelsene og epletrærne fungerte som en ideell kulisse for de sprelske skuespillerne som var i konstant bevegelse og sørget for at det ble en levende og underholdene opplevelse.

Sammen med et velfungerende manus og en intrige som var forstålig for både store og små, ble det riktig så hyggelig, og både smil og latter satt løst. Heldigvis har vi heller ikke blitt mer blaserte her til lands enn at god, gammeldags prompehumor får latterdørene til å åpne seg for fullt.

Det er all grunn til å berømme innsatsen til skuespilleren, som leverte karakterer med troverdighet. Vi snakker tross alt om et ensemble som regner seg som semiprofesjonelle og ikke har teaterkunst som sitt daglige brød. Men det fungerte svært bra i alle ledd. Det er også grunn til å berømme de musikalske innslagene. Den nyskrevne musikken var velkomponert og veltilpasset, og de vokale prestasjonene ga grunn til å heve øyebrynene et hakk. Absolutt noe å satse videre på. Vi skal heller ikke glemme den tekniske staben og kostymemakerne, som bidro til å gjøre dette til en fullverdig forestilling.

Nå er premieren tilbakelagt, men det er fortsatt fire forestillinger igjen. To i dag lørdag kl. 12.30 og 16.30, og to i morgen søndag 4. september til samme tid. Det er vel verdt å spandere en time for å få med seg denne nyvinningen i flotte omgivelser, kanskje sammen med en kaffe og en godbit fra Annas hybel.

Foto: Trond Folckersahm

Flere bilder på nesoddguidens facebook-side