Teaterfabrikken med urpremière

Det ligger an til en flott opplevelse for hele familien når Nesodden Teaterfabrikk for første gang presenterer forestillingen «Jakten på sølvet» i Skoklefaldsalen på Steinerskolen denne helgen.

Både lørdag, søndag og mandag med, kan nesoddenfolk glede seg over enda en spenstig og sprudlende forestilling fra Teaterfabrikken.

Det er ikke til å stikke under en stol at Nesodden Teaterfabrikk er helt unik i barneteater-sammenheng i Norge. Deres arbeid med å lage nyskrevne forestillinger som også er tonesatt med nykomponert musikk, og ikke kun repetere gamle barnteater-slagere, er helt unik. Innsatsen er med på å løfte fram barneteater-tradisjonen i landet og bringe den opp på et nytt og tidsriktig nivå. Ikke minst fordi forestillingene i tillegg til å være underholdende, også griper fatt i dagens tidsånd og det som rører seg i dagens samfunn. Samtidig får elevene ved teaterfabrikken forestillinger spesialskrevet for dem, som ligger på et høyt kunstnerisk nivå, og som kan overraske publikum med nye fortellinger og musikk.

«Jakten på sølvet» handler om sildas hemmelige liv og sølvet de trenger for å skinne. Vi møter spreke reker, toskete torsker og sinte kongekrabber, masse festlig musikk og dans i en undervannsmusikal hvor fellesskapet seirer.

Slik handler det ikke minst om tilhørighet, om hvor viktig det er å føle seg som en del av «flokken», som jo også er en hjertesak i Teaterfabrikken som sådan.

Fra handlingen:
For dypt nede i havet svømmer vi. Silda. Vi er en sølvfarget fisketype som ikke liker å være alene. Vi liker oss best når vi er en stor gjeng – en sildestim. I stimen føler vi oss trygge for når vi svømmer sammen synes andre fisk at vi ser ut som en kjempestor sølvfisk og tør ikke ta oss. Det magiske sølvpulveret vi bruker for å gjøre barna våre, yngelen, sølvfarget har vi i en sølvsekk. Sølvsekken er vår hemmelighet – vår skatt!
Vi møter sølvets voktere som er to sild som heter Bill og Jill. De har gjemt sølvet ved revet for at det ikke skal bli borte.
Når solstrålene brytes i neste tidevann og treffer yngelen er de klare for sølving. Da skal silda samles for å sølve sine søte små slik at de kan bli med i stimen. Bill og Jill drar til revet for å hente sølvsekken, men når de kommer frem har det skjedd noe vanvittig. For første gang i historien er sølvet borte! Bill og Jill legger ut på en farefull ferd for å finne igjen sølvet før det er for sent. De møter spreke reker, tøysete torsk og nådeløse kongekrabber på sin vei – men rekker de å finne igjen sølvet og bringe det

Forestillingen spilles: Lørdag 14. april, première kl. 16, søndag 15. april kl. 13 og 16 og mandag 16.april kl. 18

«Jakten på Sølvet» er skrevet av Karoline Meyer og Margrete Bratberg-Grøstad. Spilles av Teaterfabrikkens Musikkteater, som består av mer enn 60 barn fra 1.-7.trinn.
Komponist: Torgeir Kristiansen. Regi og koreografi: Margrete Bratberg-Grøstad

Kostymedesign ved Katarina Grasmo (tidligere Den norske opera, Det Norske Teatret mfl og i dag designer i Tulip&Tatamo)

Foto fra prøvene på «Jakten på sølvet» Foto: Jørn Pedersen