Teaterfabrikken overbeviste igjen

Av Trond Folckersahm

Nesodden Teaterfabrikk leverte solid håndverk under premièren på forestillingen «Spøkelsene på Frostøy» lørdag. Fikk du ikke med deg lørdagens forestillinger er, det to nye runder i dag.

Det ble både grøss og gru i Samfunnshuset lørdag, da rundt 140 betalende publikummere fikk oppleve Nesodden Teaterfabrikks sprudlende Ungdomsteater i full blomst under forestillingen «Spøkelsene på Frostøy».

Tydeligvis en oppsetning publikum satte pris på. Klappsalvene satt løst da den drøyt timelange forestillingen var over. Forfatteren av bokserien om «Spøkelsene på Frostøy», Hilde Hagerup, var også tilstede i salen under premièren og fikk oppleve sitt eget bokverk som sceneoppsetning.

– Jeg er veldig glad for å ha fått overvære denne oppsetningen. Det var en flott forestilling, og en overbevisende innsats av både skuespillere og dem rundt, konkluderte forfatteren etter teppefall.

Teaterfabrikken hadde denne gangen foretatt noen scenetekniske grep som ga forestillingen en annen dimensjon. Det å plassere publikum på begge sider av salen mens skuespillet foregikk i midtgangen, ga publikum en helt annen nærhet til det som foregikk på scenen. På mange måter en krevende vri for både det tekniske personalet og ikke minst for skuespillerne. Noe som på ingen måte så ut til å gå ut over kvaliteten på innsatsen til de unge teaterspirene. De leverte en overbevisende innsats. Dialogen satt som et skudd, og de maktet på alle måter å få med seg publikum inn i skrekkverdene på Frostøy.

– Vi synes det var en flott forstilling. Spennende og litt skummelt. Det var en flott opplevelse, kommenterte Oline, Anna og Helena etter å ha overvært lørdagens première.

I dag, søndag 28. oktober er det to nye forestillinger klokken 15 og 18.

Bilde: Oline, Anna og Helena var fornøyd med å ha fått med seg forestillingen i Samfunnshuset lørdag. Foto: Trond Folckersahm
Følger du linken under, kan du se flere bilder fra premièren.
https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2243021335964548/2243019289298086/?type=3&theater