Teaterfabrikkens magiske verden

Av Trond Folckersahm

Fra 20. til 22.mai vil Nesodden samfunnshus være arena for dem som vil ta et titt inn i ”Tusen og én natt” og ”Aladdins” magiske verden. En musikkteaterforestilling som passer for hele familien.

Det har vært hektisk aktivitet i Nesodden samfunnshus de siste dagene. På scenen har det myldret av sultaner, sjeiker, magedanserinner, trollmenn, ånder og et ukjent antall andre eventyrskikkelser. Tekst har vært terpet, sanger og koreografi innøvd. 20. mai går teppet opp for urpremière på forestillingen ”1001 Natt – Aladdin” i regi av Nesodden Teaterfabrikk.

– Den kjente historien om Aladdin, er pakket inn i legenden om den arabiske sultanen som blir forsmådd av sin første kone og som etter det derfor dreper alle sine koner på bryllupsnatten. Den eneste som overlever er Sheheresade. Og hun overlever fordi hun forteller spennende, morsomme, romantiske og flotte historier for sultanen – og en av dem, er historien om gategutten Aladdin som har et hjerte som en uslepen diamant, forteller Margrete Bratberg-Grøstad, leder av Nesodden Teaterfabrikk og regissør for forestillingen.

Forestillingen tar utgangspunkt i historien fra eventyrsamligen Tusen og en natt, og med nyskreven musikk av komponist Torgeir Kristiansen, er det duket for en time med høyt tempo, masse humor, forrykende show i nydelig og fargerik scenografi.

– Premièren er førstkommende lørdag kl. 17. Søndag viser vi to forestillinger og avslutningsforestillingen i denne omgang er på mandag. Deler av oppsetningen er finansiert med midler fra Sparebankstiftelsen, og stykket passer for alle fra tre år og oppover, informerer teatersjefen.

Publikum møter gategutten Aladdin som drømmer om et bedre liv, bort fra gata til et sted der både han, bestemoren og vennene kan spise seg mette. På palasset like ved bor Jasmin, prinsessen som snart er i gifteklar alder. Hennes far, den koselige Sultanen skjønner ikke at ikke Jasmin bare kan velge en av de mange frierne som kommer på besøk. En av dem har jo til og med en flott bart – slik som han. Men Jasmin vil følge hjertet sitt og, når tiden er inne og hun har blitt litt eldre, gifte seg med en hun er glad i. På palasset jobber også den slemme Jafar og hans papegøye Papi – deres eneste ønske er makt og rikdom. Men for å komme seg inn i hulenes hule, hvor de flotteste skatter og en magiske lampe er gjemt, må man være ren av hjerte og ha en magisk ring. Og ingen har så møkkete hjerte som Jafar. Så hva skal de gjøre? Jo, de lurer den stakkars gategutten Aladdin og apen hans Abu til å komme seg inn i hulen, men Abu og Aladdin lar seg ikke lure så lett.

Forestillingen vises:

Lørdag 20.mai kl.17.00,
søndag 21.mai kl.14.00 og kl.17.00,
mandag 22.mai KL.17.00

Sted: Samfunnshuset, Nesoddtangen.
Regi og koreografi: Margrete Bratberg-Grøstad
Scenografi: Kanari Art v/ Kariann Clark
Musikk: Torgeir Kristiansen
Forestillingen spilles av 40 av Nesodden teaterfabrikks musikkteaterelever i alderen 6 – 15 år

Bilde: Det blir noen magiske dager på scenen i Nesodden samfunnshus. Foto: Trond Folckersahm