Tegne- og malekurs for barn

I sommer blir det mulighet til å lære tegne- og maleteknikker og utvikle de kreative egenskapene for barn og unge mellom sju og tolv år. Kursvirksomheten foregår i Nesoddparken.

– Jeg arrangerer tre kurs i løpet av sommeren. Uke 26, 31 og 32, forteller kunstner og kunstpedagog Vibeke Lunel.

Det er ikke første gang hun arrangerer denne typen kurs, og mange av deltakerne kommer igjen år etter år for å finslipe de ulike teknikkene og sjangrene de har fått en innføring i. Både portrett, stilleben, fargelære, kulltegning, staffelibruk står på timeplanen.

– Vi gir opplæring i grunnleggende, klassiske teknikker, men det er også lagt inn rom for eksperimentering og kreativ utfoldelse. Vi vil også praktisere fritegning, men alt er tilrettelagt etter en pedagogisk modell, forteller kurslederen.

Kursene går fra mandag til fredag fra klokken 10-14, og avsluttes med en miniutstilling på fredagene.

– Men arbeidene vil også stilles ut i offentlighet i Galleri Vanntårnet. Det skjer lørdag 27. august under Kulturisten Junior, informerer Lunel.

Har du noen du vil melde på, er det fortsatt noen plasser igjen, men det gjelder å ikke drøye for lenge.

Bildet: Dette arbeidet, som er inspirert av Edvard Munchs ”Dagen derpå”, er et av de mange flott kunstverkene som har blitt til under tegne- og malekursene til Vibeke Lunel i Nesoddparken. Illustrasjon: Sine (7).