Temperamentsfull tango

Føler du trang til å øke kroppsvarmen et par hakk etter noen hustrige dager, er søndag kveld og Hellviktangen tid og sted.

Ifølge forhåndsreklamen fra Hellviktangen kunstkafé vil ildfull argentinsk lidenskap forenes med iskaldt nordisk temperament når ”tango-isbjørnene” fra Trondheim entrer scenen. Kvintetten består av frontfigur og sangerinne Ingrid Nyhus som sammen med fire av Norges mest erfarne og fremadstormende tangomusikere tar oss med tilbake til 50-60tallets musikkgullalder fra Rio de la Platas bredder. Los Osos Polares spiller et bredt repertoar tangomusikk, fra de gamle klassikerne som Troilo og Pugliese og til Piazzollas grensesprengende univers og Ferrers lyrikk. Gruppa har en autentisk besetning bestående av sang, fiolin, bandoneon, piano og kontrabass.

Det kritikerroste Los Osos Polares har bred konserterfaring og har turnert en rekke ganger over store deler av Norge. Deres debutalbum ble utgitt gjennom Øra Fonogram våren 2013.

Los Osos Polares er et engasjerende og energisk liveband som passer like godt i store konsertsaler som kirker, kafeer, klubber, restauranter, museer og hoteller. Den rytmisk suggererende musikken ligger sjangermessig sett midt i mellom jazz, klassisk, pop og latin og appellerer til et svært bredt publikum i alle aldre.