Tid for å legge på vinterdekk igjen

Av Trond Folckersahm

Snart er det tid for slaps, snø, is og vinterhjul. Det er like godt å skifte før snøen plutselig er der. Dekksenteret Nesodden står allerede klare og venter på deg.

– Ja, som vanlig venter vi stor trafikk i ukene framover. Pågangen er stor, og mange klare for å legge om. Vi står som vanlig klare til å hjelpe så mange vi kan. Her hos oss er det bare å droppe inn. Det kan være litt kø i de mest travle periodene, men vi tar det unna så fort vi klarer, informerer Bjørn Erik Godlien, daglig leder for Dekksenteret Nesodden på Fagerstrand.

Bedriften har holdt til i industriområdet i Torneveien noen år, og kundemassen øker stadig. Både på omlegging, salg og ikke minst dekkhotellet, som stadig flere benytter seg av.

– Vi har kunder fra hele Nesodden som kommer hit til oss. Mange handler dekk. Vi har gode priser, så det lønner seg rett og slett ikke å dra andre steder for å handle. Det er i så fall minimalt å spare. I første rekke selger vi dekkene som er testvinnere. Det er ikke mange som kjøper billigdekk, forteller Godlien.

Dekkhotellet er også populært. For en fast årlig sum får man lagt om, vasket og oppbevart både sommer- og vinterhjul. Også der er det drop in som gjelder.

– Timebestilling blir litt vanskelig. Dersom kunden ikke kommer til avtalt tid står vi med tom bukk og arbeidsledig mannskap. Det har vi ikke tid eller anledning til, påpeker sjefen.

I hver enkelt tilfelle vurdere mannskapene på Dekksenteret dekkens tilstand. Om det er tid for å handle nytt, eller hvor lenge de eksisterende dekkene vil vare. De passer også alltid på å gi gode råd og tips til dem som stikker innom.

– Jeg vil anbefale alle å vaske dekkene skikkelig før de stues bort for sesongen. Vask skikkelig med svamp, såpe og vann. Er dekkene fulle av møkk eldes de mye fortere, informerer Godlien.

Bilde: Bjørn Erik Godlien i Dekksenteret på Fagerstrand er alltid til hjelp når det er snakk om hjul og gummi. Foto: Trond Folckersahm