Nå er tiden inne for hjulskift

Med muligheten for snø, is og bitende kulde rett rundt hjørnet, er det kanskje på tide å få på vinterhjulene på bilen. Dekksenteret Nesodden står klare og venter på deg.

– Ja, vi har vind i seila om dagen. Pågangen er stor. Mange er klare for å legge om. I første rekke gjelder det dem som kjører piggfritt. De med pigger må vente til etter 1. november, informerer Bjørn Erik Godlien, daglig leder for Dekksenteret Nesodden på Fagerstrand.

Bedriften har holdt til i industriområdet i Torneveien noen år, og kundemassen øker stadig. Både på omlegging, salg og ikke minst dekkhotellet, som stadig flere benytter seg av.

– Vi har kunder fra hele Nesodden som kommer hit til oss. Mange handler dekk. Vi har gode priser, så det lønner seg rett og slett ikke å dra andre steder for å handle. Det er i så fall minimalt å spare. I første rekke selger vi dekkene som er testvinnere. Det er ikke mange som kjøper billigdekk. Fordelingen på pigg/piggfritt ligger på 40/60. Mange av veiene på Nesodden byr på utfordringer når det er væromslag med hålke som følge. Derfor har nok vi en større andel av piggdekkbrukere enn andre kommuner, mener Godlien.

Dekkhotellet er også populært. For en fast årlig sum får man lagt om, vasket og oppbevart både sommer- og vinterhjul. Det er bare å droppe innom. Bedriften satser nemlig bare på drop in.

– Timebestilling blir litt vanskelig. Dersom kunden ikke kommer til avtalt tid står vi med tom bukk og arbeidsledig mannskap. Det har vi ikke tid eller anledning til.

I Norge forlanges det at vinterdekkene har en mønsterdybde på 3,5 mm for å holde mål.

– Det er nesten for lite. Jeg anbefaler egentlig 5 mm for å være skikkelig skodd, mener Godlien, og legger til:
– Jeg vil også anbefale alle å vaske dekkene skikkelig før de stues bort for sesongen. Vask de skikkelig med svamp, såpe og vann. Er dekkene fulle av møkk eldes de mye fortere.