Tine fotballskole – populært tiltak

Av Trond Folckersahm

I 20 år har Tine arrangert fotballskoler over hele landet. Nesodden IF Fotball har fulgt dem hele veien. Denne uken har det igjen vært full fart på Berger KGB.

– Skyt da, skyt da! Få ballen hit! Langt innkast! Dommer, dette må være straffe!

Entusiasmen er til å ta og føle på når de 220 fotballspillerne fra hele Nesodden i alderen 6 til 13 år avslutter årets fotballskole med kamper. Hvert av lagene representerer hvert sitt land, så vi snakker om et VM i miniformat. Jamaica mot Honduras, England mot Chile. Og selvsagt glitrer spilleren med all den nye fotballkunnskapen de har tilegnet seg gjennom uka på Berger. Presise lissepasninger, knallharde skudd, målvakter som strekker seg i full lengde, driblinger som ville fått selveste Drillo til å blekne i sine glansdager. Det er fotballglede i alle ledd.

– Det har vært en utrolig bra fotballskole, synes Wenche Hansen fra Nesodden IF Fotball, som er en av de arrangementsansvarlige, og fortsetter:

– Alt har gått på skinner, og vi har jo vært heldige med været. I tillegg til de 220 elevene har vi 40 trenere på plass. De er i alderen 15-18 år. Alle kommer fra Nesodden IF Fotball, og de fleste spiller på et av klubblagene. De har søkt om sommerjobb, og får betalt for innsatsen.

Til tross for at det er en stor skokk unge som har vært i aktivitet gjennom hele uka har det ikke vært noen alvorlige hendelser. Bare et og annet skrubbsår har arrangørene vært nødt til å ta seg av.

– Vi har kanskje bruk 15-20 plaster, så det har gått veldig fint. Vi har jo også servert forfriskninger. Frukt tre ganger om dagen, og Tine sjokolademelk. Det har vært veldig populært, forteller Hansen.

– Nå er det snart avslutning, hva skjer da?

– Alle får T-skjorte, sekk og ball og kan dra på ferie med ny fotballkunnskap i sekken, smiler Wenche Hansen.

Bilde: Innsatsviljen var det ikke noe å utsette på da Jamaica møtte Honduras. Foto: Trond Folckersahm