Tingenes bibliotek er åpnet

Av Trond Folckersahm

Interesserte nesoddinger fant veien til Varden leir lørdag for å overvære den offisielle åpningen av Tingenes Bibliotek.

Trenger du en Hilti slagboremaskin, et tortillajern, en saftpresse eller en transportabel rokk, men ikke ønsker å investere i det, er Tingenes bibliotek stedet.

– Vi skriver med dette historie på Nesodden når vi nå åpner Norges første utstyrsbibliotek. Allerede i barnehagen lærer vi at vi må dele på ting, og garasjer og kjellerboder over det ganske land er fulle av stæsj som ikke blir brukt, mens folk sitter og lurer på hvordan de skal få tak i noe de trenger for å gjøre et prosjekt, forteller Dag Reynolds, som sammen med ektefellen Cynthia og stiftelsen Nesoddliv er initiativtagere til nyvinningen.

Da de gikk ut og spurte hva slags utstyr folk ønsket tilgang til, fikk de seg en overraskelse. Nesten 200 familier responderte. Samtlige mente dette var bra, og det er slett ikke bare verktøy folk ønsker tilgang til. Ønskelisten inneholdt både festutstyr, vinglass, konserveringsutstyr og en lang rekke andre ting.

De satt opp en liste over ting og tang, priset og søkte Sparebankstiftelsen om midler, som tilgodeså prosjektet med 400.000 kroner. I tillegg fikk de betydelige donasjoner fra organisasjoner og privatpersoner.

For å benytte seg av tjenesten, må man melde seg inn i Tingenes bibliotek, og betale en månedlig sum for medlemskapet, et beløp som er differensiert etter hvilket behov man har. (Se prisliste på fotolinken).

– Det er heller ikke behov for å komme hit med bil for å hente det man vil leie. Vi har en lastemoped til utlån. Den er sertifikat- og veltefri og klarer fint å forsere Vardenbakken, påpeker Reynolds.

Du kan lese mer på nesoddliv.no

BILDE: Dag og Cynthia Reynolds, Ali Ghozlan og Ole Andreas Seipajërvi er klare for å forsyne nesoddinger med redskap som kan leies for en kort periode. Foto: Trond Folckersahm

Følger du linken under kan du se flere bilder.

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2118909828375700/2118909058375777/?type=3&theater