To unge kvinner i Nesoddhuset

Av Trond Folckersahm

I hele april er det er det arbeider av Rita Børtveit og Line Jenssen som vil sette sitt preg på Nesoddhuset på Fagerstrand med grafikk og skulptur.

Mange interesserte fant veien til denne utstillingsåpningen lørdag for å få med seg denne spennende utstillingen av de to unge kvinnene som møttes på Finsrud Akademiet for flere år siden. Det siste halvåret har de jobbet tett sammen med ett felles og flere egne prosjekter under veiledning av Reidar Finsrud. Begge startet med tegning og maleri, men har fordypet seg i hver sin teknikk.

Line har de siste fire årene jobbet mest innenfor utforming i tredimensjonal form, mens Rita har jobbet mest innenfor grafikk. På utstillingen i Nesoddhuset stiller Line ut skulpturer og Rita stiller ut grafikk.

– Hva synes dere om å stille ut her i Nesoddhuset?
– Det er litt skummelt, men veldig hyggelig. Vi har et veldig koselig samarbeid, og trekker veksler på hverandre. Jeg stiller ut grafikk her, mens Line viser skulpturer. Dette samarbeidet har vi tenkt å fortsette, og vi har et hemmelig prosjekt på gang som vi vil vise senere. Det går på identitet, og der er blant annet 360 fingre involvert, røper Rita.

Formidler stemning
Rita Børtveit har gått flere kurs ved Finsrud Akademiet, og tre år på Nydalen Kunstskole. Hun har hatt separatutstilling på Varmbadet i Drøbak og på Høytorp Fort i Mysen. Rita jobber mest med grafikk, tegning og noe skulptur. Hun er opptatt av å formidle stemninger, fortelle historier og tar for seg temaer hun er nysgjerrig på.
På Nesoddhuset vil man få se raderinger og monotypier. De fleste arbeidene er i svart/hvitt og motivene varierer fra figurativt til mer abstrakt.

Lager egne støpeformer
Line Jenssen har deltatt på flere kollektivutstillinger, hvor hennes seneste var i fjor sommer på Galleri Kjellvika, med tidligere Nerdrum-elever Kaja Norum, Gunnar Haslund og Monika Helgesen.
Da hun startet på Finsrud Akdemiet var det tegning som var i fokus, men de siste fire årene har hun jobbet mest innenfor utforming i tredimensjonal form. Line gjør hele prosessen selv fra å modellere i leire og lage støpeform, til å støpe skulpturene. Skulpturene er laget av Acrylic one, og etterarbeidet med forskjellige typer overflatebehandlinger.

Bilde: Rita Børtveit t.v og Line Jenssen stiller ut i Nesoddhuset i hele april, og utstillingen vil også være åpen påskeaften. Foto: Trond Folckersahm