Toneangivende jazztrio på Hellvik

Onsdag kveld inviterer Nesodden Jazzklubb til konsert på Hellviktangen med tre mangfoldige og toneangivende musikere som spiller under fanen Helge Liens trio.

For ett år siden utkom Helge Lien Trios niende album, den Spellemannpris-nominerte «Guzuguzu», og for niende gang virket det rimelig å betegne en Helge Lien Trio-plate som «trioens beste til nå».

Onsdag kveld kommer bandet til Hellviktangen og Nesodden Jazzklubb, og det er grunn til å anta at musikk fra så vel «Guzuguzu» som fra tidligere utgivelser – og muligens noen kommende? – står på repertoaret.

Helge Lien Trio har eksistert siden 1999, og har vært fast inventar på den øverste internasjonale pianotrio-hylla omtrent like lenge. Gjennom hele perioden har trioen bare hatt to skifter i besetningen, i 2013 da Per Oddvar Johansen overtok som trommeslager etter Knut Aalefjær, og da Mats Eilertsen avløste Frode Berg som kontrabassist ved inngangen til 2018.

Dagens besetning består dermed av tre musikere som har gjort seg gjeldende i mange sammenhenger i norsk jazz, både som ledere og svært ettertraktede «sidemen», og alle tre bør være godt kjent for Nesodden Jazzklubbs publikum etter flere opptredener på halvøya.

Konserten starter 21. mars klokka 20:15, dørene åpner 19:45 og Hellviktangens kjøkken er åpent. Sesongkort eller enkeltbillett (kr 290 på nett eller ved inngangen) gir adgang.

Pressefoto