Topp musikere i Galleri Vanntårnet

Saksofonisten Tore Brunborg og bassisten Steinar Raknes har lenge tilhørt førstesorteringa av norsk jazz, men likevel er det et rykende ferskt duo-samarbeid de to tar med seg til Nesodden Jazzklubb og Galleri Vanntårnet lørdag ettermiddag.

Tore Brunborg (56) var blant de første som ble uteksaminert fra Jazzlinja i Trondheim, og vossingen etablerte seg raskt som frilansmusiker i Oslo tidlig på 1980-tallet. 22-åringen hadde allerede vært innom flere band da han sammen med Nils Petter Molvær, Jon Balke, Arild Andersen og Jon Christensen dannet Masqualero høsten 1982, og gjennom fire album og turneer og over hele verden la han i de neste ti årene grunnlaget for en betydelig internasjonal karriere. Han har utgitt flere plater i eget navn, ledet egne band og vært førstevalget som saksofonist i en rekke andre, og under Vossa Jazz i 2013 ble han tildelt både norsk jazz’ høyeste utmerkelse, Buddy-prisen (for 2012), og Vossa Jazz-prisen.

Steinar Raknes (41) fra Midsund utenfor Molde er i likhet med Brunborg utdannet ved Jazzlinja i Trondheim, og ble kjent for et større publikum da han i 1999 ble kåret til JazzIntro-vinner/Årets unge jazzmusiker sammen med Frode Nymo og Håkon Mjåset Johansen i trioen Urban Connection. Med Trondheim Jazzorkester har han samarbeidet med internasjonale stjerner som Chick Corea og Michael Brecker, og han er også kjent fra bl.a. The Core, Ola Kvernberg Trio og ikke minst sin egen Steinar Raknes Quartet og soloprosjektet Stillhouse. I det siste kombinerer han bassist- og vokalistrollen, noe han også gjør i duoen Arvvas som han har sammen med joikeren Sara Marielle Gaup Beaska.

I Galleri Vanntårnet vil duoen sannsynligvis møte publikum med både originalmateriale og importerte låter på repertoaret, i en konsert som i utgangspunktet er akustisk. Men i et prosjekt under utvikling kan alt skje, så noen elektroniske virkemidler kan dukke opp.

17. september kl.17.15. Konserten vil vare om lag en time.