Torgeir Havstad trår til igjen

Nordre Frogns egen kunstkoryfé, Torgeir Havstad, gjør et spennende grep når han lørdag 11. juni kl. 12 åpner sitt nye prosjekt Drøbak Dampskip Selskap i den gamle vimpelfabrikken i Storgaten i Drøbak.

Fra før driver Havstad Galleri Havstad i Drøbak og galleri og rammeverksted i Ski. Nå begir han seg ut på tokt i et litt annet farvann med fire utstillingsrom og servering.

– Dette en honnør til oldefar Lars Havstad. Han arbeidet som «lobbyist» for opprettelsen av Den Norske Amerikalinje, uten at han fikk særlig ære for sitt arbeide. Nå får han over 100 år etter et eget Dampskipsrederi i Drøbak. Vimpelfabrikken er dampen og vi andre fyrbøtere som prøver å sørge for at skuta seiler sikkert og vakkert på sin kulturseilas, sprudler Havstad energisk.

Lokalene vil inneholde egen isbar, og det vil bli en kunstkafè med kulturarrangementer utover høsten. Han ser for seg kunstnerkvelder med foredrag og utstillinger med ulike kunstnergrupper. Dessuten tematiske utstillinger, som en temautstilling om Drøbak Båthavn.

– Jeg må bare ønske alle velkommen. Mot en beskjeden entré får du spise så mye is du orker fra Kulinaris, og vi har også en del andre godbiter å by på. Blant annet dette knippet med kunstnere på åpningsutstillingen:

Anne Gundersen (fantastisk morsomme bilder!), Gunilla Holm (kolorist som elsker kuer, fugler og hunder – og ofte gjennom de får frem menneskelige egenskaper vi kan gjenkjenne i oss selv:), Ellen Edminson (Svært delikate etsninger), Pål Hermansen (fotograf fra Ski, av Natural History Museum og BBC omtalt som en av verdens 10 beste naturfotgrafer!). Bilder av Rino Larsen og Bjørg Thorhallsdottir vil du også finne grafikere som ikke trenger videre presentasjon, ramser Havstad opp.