Trio for åpne sinn på Hellviktangen

Å høre søkende musikere i finstilt, improvisert samspill i et intimt konsertlokale, kan være blant jazzlyttingens store gleder.

Når trioen Ayumi Tanaka (piano), Marthe Lea (saxofon/klarinett/perkusjon) og Thomas Strønen (trommer) bryter stillheten på Hellviktangen torsdag kveld, ligger alt til rette for nettopp en slik kveld for åpne sinn og spissede ører.

Ayumi Tanaka, Marthe Lea og Thomas Strønen er definitivt en trio med sterkere innestemme enn utestemme, og er som sådan blitt klart og tydelig hørt på så vel Kongsberg Jazzfestival som Nasjonal Jazzscene Victoria. På programmet framover står blant annet konsert på Vossa Jazz i Palmehelga og plateslipp på renommerte ECM i løpet av året, så for Nesodden-publikumet det er bare å gripe torsdagens anledning til å oppleve dem «kortreist».

Tanaka og Lea, begge med en mastergrad fra Musikkhøgskolen, utgjør sammen med Strønen (førsteamanuensis samme sted) en klangpalett som overgår det den nøkterne instrumentlista tilsier, og selv de som måtte ha hørt dem i andre konstellasjoner – Tanaka i egen trio med Christian Meaas Svendsen og Per Oddvar Johansen, på plata «3 pianos» sammen med Johan Lindvall og Christian Wallumrød, i Nakama eller i Thomas Strønens Time Is A Blind Guide; Lea i duoen Yügen med fiolinist Håkon Aase eller i Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz; Strønen med Food, Humcrush, Parish, Time Is A Blind Guide o.a. – risikerer å bli overrasket. Og nettopp det er vel noe av vitsen ved å oppsøke en konsert der fasit ikke blir forhåndsutdelt, men skrives fra øyeblikk til øyeblikk.

Konserten starter 20:15, dørene åpner en halvtime før. Inngang mot betalt sesongkort (kr. 940) eller billett (kr. 290) i døra eller via nesoddjazz.no

Pressefoto