Trippeltriumf i Jaer krets

Av Trond Folckersahm

I Jaer krets finnes det tre foreninger som til sammen har 295 års fartstid og fortsatt er i full drift. Søndag inviterte de til felles julefest på Eklund.

Det var Jaer Ungdomsforening (JUF), Nesodden-Jaer 1. speidergruppe og Jaer skoles musikkorps som hadde slått seg sammen for å lage en julefest i anledning av at alle de tre gruppene har jubileum i 2017. JUF fyller 125 år, Jaer speidergruppe 90 år og Jaer skoles musikkorps 80 år.

– At det finnes tre foreninger i en så liten krets som Jaer, og at de fortsatt er spill levende og i full drift etter så mange år er vel verdt å merke seg, mener leder av JUF, Anja Krange Akre, og få full støtte av dirigenten i skolemusikken, Trude Thorsdatter Evensen.
– Dette er ikke minst takker være innsats gjennom mange år fra folk i nærområdene, og jeg ser ingen grunn til at noen av oss kommer til å legge inn årene med det først, tror hun.

Rundt et bål på utsiden av Eklund sitter Veronica Rode og Alex Sousa og varmer seg. De representerer speidergruppen som er ansvarlig for uteaktivitetene.

– Det er hyggelig å få være her i dag og være med på feiringen. Her skjer det mye både ute og inne, og markeringen avsluttes med en konsert av skolemusikken som har med seg flere solister, forteller Veronica Rode.

Litt lengre bort sitter en annen kar med nisselue og gråstenk i skjegget ved siden av to store fatgriller med en pølse på spidd og god varme på grillen.

– Jeg er her for å besøke barn og barnebarn, og ble dratt med inn i arrangørkorpset. Men jeg er også her for å promotere bokserien min, forteller Ivar Nordhagen.

Han er mannen bak figuren Gårdsnissen Graute, som i første omgang omfatter fem bøker. De to første er ferdige, og hele prosjektet er beregnet sluttført i 2019.

– Den første boka har tittelen «Graute møter Maja» og ideen ble unnfanget da jeg fikk mitt første barnebarn, Kaja, forteller eventyrskribenten, portrettmaleren og grafikeren Nordhagen.

Ellers kunne arrangørene by på både tombola, konkurranser, juleverksted og godbiter før det hele ble avsluttet med en feiende, flott konsert signert Jaer skoles musikkorps og solister.

Bilde: Anja Krange Akre, Trude Thorsdatter Evensen og Teddy synes det er litt av prestasjon med tre foreninger i fortsatt full drift etter 295 år sammenlagt. Foto: Trond Folckersahm

Følger du linken under, kan du se flere bilder fra julefesten på Eklund.

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2044724045794279/2044723362461014/?type=3&theater