Trivelig julemarked på Steinern

Av Trond Folckersahm

Folk strømmet til i hundretalls for å få med seg Steinerskolens årlige og storslåtte julemarked. De gikk ikke skuffet hjem.

Vakkert vintervær, strålende sol fra blå himmel og en temperatur det gikk an å leve med, fikk folk til å gå mann av huse for å få med seg denne rundt 30 år lange tradisjonen. Hundretalls, ja kanskje mer enn tusen tilskuere samlet seg rundt gårdsplassen da startskuddet for julemarkedet gikk med en forrykende oppvisning av 10. klasse på skolen, som i én uke har ligget i hardtrening sammen med gjøglertruppen Stella Polaris, for å by på et fargerikt og spennende show.

Ellers var det nok av aktiviteter å glede seg over. Grillene og leirovnen gikk for full maskin og leverte saftig helgrillet lam, og en pizza av topp kvalitet. Karusell, englebane, bueskyting og en lang rekke salgsboder med spennende innslag var selvsagt også på plass. Inne var det mulig å kjøpe både mat, drikke og pyntegjenstander og julegaver av alle slag, og Wienerkafeen serverte mat og kaker av topp kvalitet akkompagnert av velklingende musikalske innslag.

Ved ett av utebordene finner Nesoddguiden tre jenter; India, Thea og Lona som har sikret seg en glødende varm pizza fra leirovnen. De tre 12-åringene, som er elever på Beger skole og Steinerskolen, har inntatt området for å selge skolens avis.

– Nå tar vi en pause. Vi har solgt ut alle magasinene, og nå skal vi få med oss det som skjer her, forteller Lona.
– Det er gøy og koselig her. Nå skal vi få med oss alt som skjer. Vi skal spise, skyte med pil og bue og være her helt til det er slutt, sier de tre jentene i kor.

Bilde: Thea Hanke, India Lund og Lona Norrgren, alle 12 år, hadde en hyggelig dag på Steinerskolens julemarked. Foto: Trond Folckersahm

Følg linken under og se flere bilder fra Steinerskolens julemarked.

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2033074860292531/2033073250292692/?type=3&theater