Under huden på næringslivet

Det ble nok en gang avslørt at det er svært mye som beveger seg i underskogen av Nesoddens næringsliv da Nesodden kommune og Nesodden næringsråd inviterte til Nært på Næring i Tangenten torsdag.

Selv om ikke alt er like synlig, finnes faktisk det meste på Nesodden. Gründervirksomheten er mangslungen og viljen til å etablere er absolutt tilstede i kriker og kroker.

– Vi må bygge gjensidig forståelse mellom kommunen og næringslivet og tro på at vi kan få til ting sammen, sa ordfører Nina Sandberg i innledning til Nært på Næring, som etter hvert har blitt et fast innslag i kommunen.

Hun ble fulgt opp av Torgeir Koteng, styreleder i Nesodden Næringsråd og daglig leder av Hagespesialisten as, som understreket at næringsrådet skal være den samlende faktor for næringsdrivende, og et forum man skal kunne benytte seg av for å hente inn informasjon og kunnskap.

I anledning møtet var fire gründere invitert til å fortelle om sin virksomhet og sin vei mot målet. Robert Selfors fra Arctic Silver Innovation as, som har utviklet et nytt konsept for fluestenger. Kristin Schrader fra Schraders gartneri as, Aina Jacobsen fra Yes! Vi leker og Astrid Valen Utvik fra Valen Utvik as, som alle kunne by på interessante historier om bedriftenes historie og utvikling fram til der de befinner seg i dag.

Selvsagt var det lagt opp til en dialog i etterkant der blant annet kommunereformen og muligheter for videre samarbeid mellom kommune og næringsliv ble luftet.

Bilde: F.v:Torgeir Koteng fra Nesodden Næringsråd og Hagespesialisten, ordfører Nina Sandberg, Astrid Valen Utvik, Kristin Schrader og Robert Selfors bidro med innspill under møtet. Aina Jacobsen måtte stikke bort for å åpne Yes! Vi leker på Tangen senter før bildet ble tatt. Foto: Trond Folckersahm