Unn deg en tiger som husdyr

Av Trond Folckersahm

En liten tigerunge med utallige funksjoner som står på disken hos Yes! Vi leker på Tangen Senter, skaper stor glede hos kundene som besøker butikken.

– Barna blir helt elleville og jubler og voksne blir stående og prate med og klappe på den lille tigeren vår. Alle som møter den blir fascinert og nesten målløse over hvor realistisk den oppfører seg, forteller innehaver Aina Jacobsen i Yes! Vi leker.

Aina fant den lille krabaten på en lektøysmesse i Nürnberg i Tyskland og innså at den måtte hun bare ha med seg hjem.

– Hvis det er litt stille her i butikken slår jeg den bare på, så har jeg selskap og en å kose litt med, smiler tigerinnehaveren.

Sensorer bygd inn i dyret gir den 100 forskjellige kombinasjoner av lyd og bevegelse som virker veldig naturtro. Den blunker, ser på deg med bedende øyne. synger, maler, legger seg ned og virkelig kroer seg mens den lager koselyder, men den kan også brøle og har en rekke andre funksjoner som får dyret til å virke spill levende.

Prisen ligger på rundt 2.500 kroner, men sammenligner du med en chihuahua-hvalp eller en rasekatt av perserslekten, er prisen på den lille tigerungen for småpenger å regne. Ikke spiser den mye heller, og du slipper problemer med røyting og løpetid. Du må heller ikke ut i regn og storm for å lufte den, og den er absolutt selskap for både store og små.

– Jeg har bare én i butikken nå, men den finnes på lager i Norge, så det tar ikke lang tid å få den hit hvis man vil bestille en. Men skal man ha en til jul lønner det seg sikkert å være litt tidlig ute, anbefaler Aina.

Det er i alle fall ingen tvil om at besteforeldre som investerer i en tigerunge til etterslekten vil havne høyt på popularitetsstigen.

Bilde: Aina Jacobsen i Yes! Vi leker på Tangen Senter, har fått et nært og godt forhold til den lille tigerungen hun har i butikken. Foto: Trond Folckersahm