Urpremière på «Krystallfolket»

Isproduksjonen på Nesodden danner rammen for juleforestillingen «Krystallfolker» som settes opp av Nesodden Teaterfabrikk og som har urpremière i lørdag kveld i Tangenten.

– Det finnes mange julehistorier og fortellinger der ute, men allerede forrige jul fødtes ideen om å skape en egen juleforestilling for Nesodden Teaterfabrikk. Vi ønsket å lage en forestilling spesialskrevet for Nesodden, og som kan bringe julestemning til alle som bor her på halvøya, forteller Margrete Bratberg-Grøstad i Nesodden Teaterfabrikk.

Det er isproduksjonen som pågikk på Nesodden i flere tiår som har skapt rammen for forestillingen. Utover det er det ren fiksjon.

– Vi har blitt glad i historien vår og i Krystallfolket, men dette er bare starten – historien vil vokse videre og utvikle videre seg fra år til år. Om noen år håper vi det er slik at alle som bor på Nesodden ikke kommer i julestemning før de har hørt musikken fra forestillingen eller sett de små istappene danse, sier en entusiastisk teaterleder.

Historien de 150 store og små skuespillerne forteller handler om jul, og i en tid med stress, mas og julestri får plutselig familien Parr-Larsen en merkelig julegave – det er en dagbok. Gjennom dagboken møter vi Søren Parr som prøver å slå seg opp som isprodusent på Nesodden på slutten av 1800-tallet. Hans viktigste inntektskilde er Krystalldammen – men hva skjer i Krystalldammen når isen fryser?
Sørens hugging og hakking av isen høres ned til Krystallfolket, og plutselig begynner folk å forsvinne. Blir det ikke isfest i år? Er det våren som kommer allerede?

Utover premièren lørdag, er det satt opp to forestillinger søndag og en på mandag. Klokkeslettene finner du under «Hva skjer»-fanen på Nesoddguiden.no