Utstillingsåpning i Galleri Vanntårnet

Kulturistens scene- og kunstavdeling er godt i gang. Lørdag åpnet utstillingen med Nils Aasland og Marianne Haukebø i Galleri Vanntårnet.

Mange hadde funnet veien til Vanntårnåsen denne formiddagen for å overvære utstillingsåpningen. En utstilling som kunne by på mange spennende arbeider av to erfarne aktører fra halvøya.

Haukebøs arbeider er satt sammen av gjenfunn, gjenglemte arbeider eller ødelagte deler, satt sammen med nyoppdagelser fra egne omgivelser.

Aasland viser konstruktivistiske tegninger på papir og treplater, konstruktivistisk sammensatte skulpturer i tre, polert diabasstein og konstruktivistiske hus med rom og åpne vindu.

– Denne utstillingen viser betydelige arbeider av to framtredende kunstnere som jeg har hatt gleden av å samarbeide med. Det har vært et godt samarbeid på alle måter, sa intendant i Norsk Billedhuggerforening, Arve Bringaker, som innledningsvis holdt et foredrag om de to kunstnerne.

– Det er en glede å kunne overvære åpningen av denne utstillingen som henger fram til 15. november, sa kultursjef Ellen Knutsen.

Hun benyttet også anledningen til å presentere sin kollega fra den italienske byen Tolfa, Cristiano Dionisi, som Nesodden kommune har inngått en intensjonsavtale med. Og som er på besøk i Norge sammen med sin ektefelle for å overvære Kulturisten på Nesodden.

Bilde: De to kunstnerne, Marianne Haukebø og Nils Aasland, satte pris på frammøtet i Galleri Vanntårnet, og ble hedret med blomster og musikalske innslag ved Ane Haukebø Aasland og Bjørg Hasle Aschehoug.