Utstillingsåpning på Nesoddtangen gård

Av Trond Folckersahm

Lørdag åpnet kunstutstillingen ”Artistic Contaminations – Contaminazioni artistiche” på Nesoddtangen gård som en del av Kulturisten. Både flott kunst og vakker sang sto på programmet.

Det var trangt om plassen i utstillingslokalet på Nesoddtangen gård lørdag formiddag. Mange hadde funnet veien for å få med seg vandreutstillingen der seks nesoddkunstnere og sju italienske kunstnere er representert med et utvalg av sine arbeider.

Bakgrunnen er at Nesodden kommune og Tolfa kommune i 2015 inngikk en intensjonsavtale om internasjonalt kultursamarbeid. Et av målene er at Nesoddens tradisjonsrike festival Kulturisten og Tolfas store festival TolfArte, skal legge til rette for kunstnerutveksling.

Utstillingen har vandret fra Roma via Tolfa og til det italienske kunstsenteret i Oslo, før den kom til sin foreløpige endeholdeplass på Nesodden, lørdag.
Prosjektet har vært svært vellykket, og det er knyttet tett bånd mellom både kunstnerne og de andre representantene for de to kommunene. Noe som ble understreket under utstillingsåpningen av både kultursjef Ellen Knutsen, billedkunstner Ingrid Ousland, og representanter for den italienske delegasjonen.

Det ble også servert vakker italiensk sang under åpningen av Henrik Hundsnes, som ble akkompagnert av Gry Hundsnes.

Fra Nesodden: Ingrid Ousland, Pere Galera, Lise Steingrim, Hedvig Lien Rytter, Christian Montarou og Lars Aurtande.
De italienske kunstnerne: Simona Sarti, Eugenia Serafini, Norberto Cenci, Giovanna Gandini, Metello Iacobini, Michel Patrin og Elisabetta Piu.

Bilde: Kultursjef Ellen Knutsen takket for samarbeidet med de italienske representantene og understreket ønsket om et fortsatt tett og godt samarbeid. Foto: Trond Folckersahm