Vant førstepris i hovedkonkurransen

Onsdag kveld ble det klart at den Nesodden-produserte dokumentarfilmen «Nowhere to hide» sikret seg førstepremien i hovedkonkurransen under IDFA-festivalen i Amsterdam.

Filmen, som er produsert av Ten Thousand Images og Mette Cheng Munthe-Kaas, som holder til i Nesoddparken, og er regissert av Zaradahst Ahmed, hadde première i Amsterdam 19. november. En film juryen tydeligvis har satt pris på, og beæret med førsteprisen og 12.500 euro i hovedkonkurransen i det som regnes som den mest betydelige festivalen for dokumentarfilm på verdensbasis.

– Vi her i Nesoddparken er jo veldig stolte og synes det er helt fantastisk at filmen er produsert her hos oss. Det er jo også en dokumentar som tar for seg et svært aktuelt tema, sier daglig leder ved Nesoddparken i en kommentar til Nesoddguiden sent onsdag kveld.

«Nowhere to Hide» følger sykepleieren Nori Sharif gjennom fem år i dramatisk endring, og gir en unik tilgang til en av verdens farligste og mest utilgjengelige områder – «dødens triangel» i Sentral-Irak. Han starter med å filme historiene til overlevende og håpet om en bedre framtid etter den amerikanske tilbaketrekning fra Irak i 2011, men opplever selv å bli fanget mellom IS og ulike irakiske militsgrupper. Han må redde sin egen familie. Når han blir tvunget til å flykte fra sitt hjem for å overleve denne «nye krigen» hvor fienden er usynlig og det ikke fins steder å gjemme seg, snur han kameraet på seg selv.

Bilde: Mette Cheng Munthe-Kaas