Variert innhold og godt besøk

Av Trond Folckersahm

Vannprosjektet i Uganda vil helt klart få et solid tilskudd etter det formidable publikumsbesøket til den tredje utgaven av Kulturisten Junior, lørdag.

Vann var hovedtema for arrangementet, og en del av billettinntektene vil gå til et prosjekt i Uganda, som har til hensikt å sørge for at fattige landsbyboere får montert vanntanker, slik at de slipper å gå kilometervis for å hente vann. Og vanntanker blir det nok, etter at et firesifret antall besøkende fant veien til Tangenten og Kulturisten Junior, der de ble møtt av nykomponert korpsmusikk og et Nordre Nesodden skolekorps, som hadde tatt i bruk nye virkemidler, basert på vann.

Variert innhold
Arrangementet var ellers velsignet med godvær av det milde slaget, og både innen- og utendørs var det lagt opp til aktiviteter av ulik karakter. Det var konserter, forestillinger, musikkorps, ballettdansere, skuespillere, ansiktsmaling og utfordrende aktiviteter som trigget både kunnskapslyst og fysiske forutsetninger.

– Vi er veldig fornøyd. For første gang hadde vi forhåndsolgt 150 festivalpass, der det gikk fem personer på hvert pass, og flere har strømmet til nå mens arrangementet pågår, smiler en glad Ellen Knutsen, Kultursjef i Nesodden kommune.

Flott kunst
En del av arrangementet var lagt til Galleri Vanntårnet der Barnas Høstutstilling slo opp dørene for en utstilling med mer enn 600 arbeider kreert av over 100 skoleelever i nesoddskolen. Der fikk publikum, som fylte Vanntårnet til randen, oppleve en imponerende samling tegninger, malerier, installasjoner og skulpturer av høy kvalitet.

– Det er fantastisk å se hvor mange som har funnet veien hit til Galleri Vanntårnet i år, og det er gøy å kunne vise fram alle disse flotte arbeidene på en ordentlig utstilling og for et så stort publikum, sier Vibeke Lunel, som har kuratert utstillingen.

Bilde: Brillebjørn og Thomas Hildebrand var en populær duo som fylte opp alle plassene i Ungdomsarenaen. Foto: Trond Folckersahm

Følger du linken under, kan du se flere bilder fra arrangementet:

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2209778095955539/2209775249289157/?type=3&theater