Vått 50-årslag på Tangen lørdag

Værgudene var ikke på Lions Club Nesoddens side da de arrangerte 50-årsfeiring på Tangen senter lørdag. Men det skal mer til for å stoppe løver og løvinner.

– Det var opphold da vi startet riggingen på morgenkvisten i dag, men det har tyknet til og regnet har kommet for fullt. Men feire skal vi uansett, smiler arrangementsansvarlig Frode Hallingbye, mens det sildrer jevn og trutt.

Og feiring ble det. Rundt torget, utenfor senteret, var det rigget til med telt og boder. Varm kaffe og lune vafler ble rundhåndet delt ut til gjestene, og loddselgerne kunne friste med spennende premier.

Konferansier Cato Zahl-Pedersen sto for den offisielle åpningen sammen med president i Lions Club Nesodden, Reidar Elnan. Mens Fremad Janitsjar underholdt med forrykende musikalske innslag som fikk folk til å trampe og klappe i takt. Et godt bidrag for å holde varmen i det heller hustrige været.

Lions Club Nesodden har i løpet av sine 50 år bidratt til lokalsamfunnet på mange måter. Ikke minst med økonomisk støtte til en rekke tiltak. I anledning jubileet hadde de besluttet å gi Nesodden kommune og innbyggerne en håndfast gave til glede for alle. Tilstede for å motta gaven, en skulptur utført av billedhoggeren Nils Aasland, var ordfører Nina Sandberg og kultursjef Ellen Knutsen, som visste å sette pris på både gaven og den innsatsen Lions har gjort gjennom alle år.

Etter hvert ble det presentert enda mer underholdning både ved Drøbak trekkspillklubb og kulturgruppen ved Hjertebakken. Men auksjonen som var tillyst ble utsatt på grunn av værforholdene.

– Vi kommer tilbake med auksjon, men i en litt annen form enn planlagt, lover Hallingbye.

Også gavedrysset fortsatte utover dagen. I anledning jubileet har Lions Club Nesodden restaurert en minibuss som ble donert til Håkontoppen. Et bidrag som vil komme til glede og nytte for beboerne framover, og en gave helt i Lions’ ånd.

For Lions har to klare slagord: Vi gir! og Til tjeneste!

Blant tiltakene de er involvert i finner vi blant annet: Festaften for funksjonshemmede, hyggekveld på Nesoddtunet, båttur med Huldra for pensjonister, juleblomsten til pensjonister og de deltar i en rekke TV-aksjoner.

Vi må heller ikke glemme: Dekkaksjonen vår og høst, årlig tulipanaksjon, løypevakttjeneste, salg av strøsingel og bidrag til næringslivet.
Og hver eneste krone de får inn går uavkortet ut til de tiltakene klubben yter bistand til.

Bilde: Nesodden kommune og innbyggerne fikk overrakt en skulptur utført av Nils Aasland fra Lions Club Nesodden. En gave til hele befolkningen. F.v: President i Lions Club Reidar Elnan, ordfører Nina Sandberg, billedhogger Nils Aasland og Kultursjef Ellen Knutsen. Foto: Trond Folckersahm