Vellykket åpning i Vanntårnet

Av Trond Folckersahm

Galleri Vanntårnet var fylt til randen da utstillingen med Toril Bjorg og Carin Wessel åpnet lørdag formiddag.

Mer enn 100 hadde funnet veien til Vanntårnåsen for å få med seg utstillingsåpningen der to av våre mest anerkjente kunstnere innen smykker og tekstil skal råde grunnen de kommende ukene.

Vel innenfor døren ble stemningen satt da Olaf Kran serverte viser av beste mellomeuropeiske merke for de kunstinteressert tilhørerne som ville få med seg denne sjeldne begivenheten.

– Det er svært hyggelig å se at så mange har funnet veien hit i dag. Men ikke så overraskende når vi har kunstnere av et kaliber som disse to er representert, smiler en fornøyd og nylig tilsatt leder av Nesodden Kunstforening, Malin Redvall.

Toril Bjorg er velkjent på Nesodden, og det er ikke få masker som har blitt til på Nesoddbåten når hun med sølvtråd har strikket sine mobile konstruksjoner. Arbeider som har ført henne verden rundt og som har gitt henne internasjonalt ry.

Carin Wessel har valgt tekstil som sin uttrykksform. Hennes delikate arbeider, ofte i store formater, har høstet stor anerkjennelse, og er kjøpt inn av en rekke offentlige institusjoner.

Nå er det slett ingen tilfeldighet at disse to kunstnerne stiller ut sammen i Galleri Vanntårnet. De tilhører samme årgang, og har gått samtidig på SHKS. Dette har ført til et samarbeid der de har trukket veksler på hverandre i ulike sammenhenger.

– Jeg har benyttet meg av Carins garn i mange av mine tekstile smykker, forteller Bjorg.

– Og det er svært hyggelig å kunne stille ut sammen med Toril her i Vanntårnet. Veggene og etasjene gir mulighet til å vise arbeidene mine i full størrelse, skyter Wessel inn.

Bilde: Nesodden Kunstforenings leder, Malin Redvall, flankeres av Toril Bjorg (t.v.) og Carin Wessel under åpningen i Galleri Vanntårnet 15. oktober. Foto: Trond Folckersahm

Utstillingen åpnet lørdag 15. oktober kl. 12 i Galleri Vanntårnet, og vises også i dag 16. oktober fra kl. 12. Deretter i to påfølgende helger fra kl. 12 – 16:
lørdag – søndag, 22. og 23. og 29. og 30. oktober.