Velspekket helg på Hellviktangen

Både fredag, lørdag og søndag byr Hellviktangen kunstkafé på spennende innslag og god underholdning.

5+Cornelis: Lørdag 16. sept 18:00 – 22:00
Bandet 5+Cornelis inviterer til konsert på Hellviktangen lørdag 16. september. Da vil publikum møte både Felicia, Mördar Anders og Cecilia Lind. 80 år etter at Vreeswijk ble født.

– Det blir gøy å komme seg ut av Drøbak og vi gleder oss veldig til å besøke Hellviktangen, sier herrene Pål Mørk, Trond Mathisen, Svein Rove, Pål Røvik og Dick Jensen.

De røper at de har øvd mer enn noen gang og at sangene sitter som et skudd. Det blir både ballader, sving, rock og latine utgaver av Vreeswijks musikk. Som ikke ser ut til å gå av moten.

– Vreeswijks musikk er fortsatt populær, og vil leve i mange tiår til, tror Pål Mørk, og legger til:

–Tekstene er aktuelle også i dag, selv om det er et annet politisk bilde. Vreeswijk var en mann med sterke meninger, og han sa jo selv flere ganger at han i utgangspunktet var imot det meste. Han tok kraftig parti for de svake i samfunnet.

Mørk forteller små historier fra Vreeswijks liv samtidig som han synger, spiller piano og gitar. Bandet for øvrig består av saxofon, gitar, bass og trommer. Alle lokale musikere, med unntak av Trond Mathisen på saxofon.

– Vi lover mange kjente låter også i år, sier Svein Rove.

Det var han som i mange år før bandet debuterte med Vreeswijk på Jungeltelegrafen som hadde mast om å lage et band hvor Vreeswijks musikk sto på menyen. Nå har det blitt en skikkelig tradisjon hver sommer.

Bandet lover at det også i år blir Veronica, Fiffiga Nanette, Felicia, Cecilia Lind, Mørdar Anders og mange av de andre kjente låtene folk bare forventer å høre.

-Det er ikke bare å stille med nye delvis ukjente låter på disse konsertene. Det merker vi på responsen fra publikum. Det er en slags forventning til at vi drar på med de kjente, kjære visene hvor folk kan sitte å nynne med. Noe vi setter stor pris på. Og vi vet jo at på Hellvik liker de å synge, humrer Pål Mørk.

Mini-bondemarked: Søndag 17. Sept. 12:00 – 15:00
Sofie Mellegård – Tyttebær 30,- kr literen. sommerduker, ulike typer honning, bringebærsyltetøy, bringebær-og bjørnebærsylyetøy, rabarbremarmelade, rød stikkelsbær syltetøy, grønn stilkelsbærsyltetøy.

Ærlig Bakst – Nydelige økologiske brød og andre bakevarer.

Nylenda – Egg fra glade høner og grønnsaker

Hokholt gård – salat, løk, grønnkål, poteter, fennikel, mangold, persille, løpstikke, squash. mm.

Hasle gårdsbutikk- grønnkål, broccoli, vårløk, knutekål, tomater, bønner, erteblomster, egg, syltetøy m.m.

Søte Fristelser – Mirian Befring selger egenproduserte søtsaker bla. granskuddsirup, geleer. marmelader och økologiska rundstycker. druegele.

Badehuset – Tine selger hjemmeheklede filleryer av gjenbruksmaterieler, hjemmestrikkede kjøkkenkluter mm

Soga om Guro Heddelid: Søn 17. sept. 18:00 – 21:00
Prosjektet er ei konsert-forestilling på bakgrunn av ei soge om Guro Heddelid, eit klassisk trekantdrama med mykje dramatikk. Rundt denne historia fins det mange fina folkesongar, som me har arrangert for fele/bratsj, gitar, elektronikk, kontrabass og song, og sett saman så ein følger historia frå start til slutt. Eg har med meg Sarah Jane Summers, (Fra Nesodden) Juhani Silvola (Fra Nesodden) og Morten Kvam.

Kort om forestillinga:
«Guro Heddelid- ei femme fatale frå den gong då» er ein folkemusikal som kombinerer teater, moderne grafiske element og tradisjonsrik folkemusikk med ein av dei mest dramatiske tekstane frå Telemark – alt i ei storslått pakke. Grunnlaget for forestillinga er Jørund Telnes sin diktsyklus om livet til fagre Guro frå den gjeve Heddelidgarden i Seljord, og som har levd på folkemunne sidan den gong. Me fylgjer historia til den sagnomsuste, mystiske og ville Guro Heddelid medan tonar, ord og dramatiseringar glir over i kvarandre. Musikarane frå Summers/Silvola/Kvam er både karakterar og spelemenn, medan eit spannande visuelt bakteppe sett stemninga for hovedpersonen sjølv: Guro – spelt og sunge av den erfarne folkemusikaren frå Seljord, Ingebjørg Lognvik Reinholdt. Dette er historia til Guro – ei dame med ei sjeldan tiltrekningskraft som flørtande lokka fram gutar frå nær og fjern, men som aldri klarte å bestemme seg. Det er historien til friarane, som kjempa seg blodige og vitlause for å vinne hjartet hennar. Og det er historia om ei tid. Ei tid som nådelaust let draumer bli til skuggar og som ikkje tilgjev unge hjarte som vel feil. Samstundes er det også ei historie som dei fleste kan kjenne seg igjen i – om han eller ho som glapp, men som du aldri aldri gløymer. Les mer på nettsiden.

Bilde: 5 + Cornelis Foto: Privat