Vernissage i pop-up galleriet

Av Trond Folckersahm

Lørdag 18. november åpner Torgeir Havstad fra Blylaget sitt nye pop-up galleri på Vinterbro senter. Samtidig er det utstillingsåpning med arbeider av kunstneren Eldar Parr.

Det er mektige malerier og spennende grafikk Eldar Parr stiller ut i Havstads galleri i perioden fram mot årsskiftet. Parrs bilder er ofte befolket av figurer som forsvinner ut i horisonten eller som kommer mot deg i bildet. Men det er ikke figurene, men landskapet, som er det mest fremtredende i Parrs arbeider.

– Jeg var en del av miljøet rundt Odd Nerdrum i noen år. Der er ofte figurene det som er mest fremtredende i bildene, mens bakgrunnen bare ligger der. På den måten lignet alle på hverandre. Jeg ønsket å endre litt på dette, og gjorde heller bakgrunnen til det vesentlige elementet i arbeidene mine, forteller Parr.

Særegen stil
Parrs kunstfaglige bakgrunn er omfattende med Statens kunst- og håndverksskole i bunn, lære hos maler og skulptør Oddmund Rauberget, og i tillegg tre-fire år som en del av «Nerdrum-kretsen» i Tollbugata i Oslo.

Dette har bidratt til at Parr har utviklet en særegen stil både i sine malerier og grafikk. Uttrykk et stort publikum har visst å sette pris på. Han har holdt flere separatutstillinger, og deltatt i kollektivutstillinger. Parr er også representert i en rekke av landets gallerier. Han har også, som eneste kunstner i landet, etablert sin egen app som kan lastes ned gratis. Et nettsted der man kan se de fleste av Parrs arbeider både i olje og grafikk.

Godt konsept og flott utvalg
Utstillingen henger altså i Torgeir Havstads nye pop-up galleri som ligger i 2. etasje på Vinterbro senter. I de samme lokalene der man tidligere fant Benneton. Dette er andre gang Havstad åpner et pop-up galleri på Vinterbro. Et konsept han har gode erfaringer med og stor tro på.

– Vi hadde veldig bra besøk i det forrige galleriet, og har hatt stor etterspørsel fra folk som har etterlyst oss. Derfor satset jeg på dette konseptet nok en gang. I tillegg til Eldar Parrs bilder, han er jo hovedutstiller her når fram til nyttår, har vi arbeider av en rekke andre kunstnere og et godt utvalg av kunsthåndverk og smykker. Mye fint som egner seg godt under juletreet, smiler galleristen.

Bilde: Eldar Parr og Torgeir Havstad, ser fram til å åpne dørene på Vinterbro senter for å vise fram en spennende utstilling og et nytt galleri førstkommende lørdag.