Vernissage i Vanntårnet lørdag

Lørdag inviterer Nesodden Kunstforening til ny utstilling i Galleri Vanntårnet med kunstnerne Carin Wessel og Toril Bjorg.

De to veletablerte og anerkjente kunstnerne vil ut oktober stille ut smykker og tepper mellom Vanntårnets runde vegger.

Carin Wessel er tekstilkunstner, og vil blant annet vise tepper som går over flere etasjer. Noen av verkene hun viser i Galleri Vanntårnet er naturstemninger. En serie tepper er inspirert av patinaen som oppstår i slitte, værbitte trevegger.

Carins interesse for veving oppsto da hun lekte under vevstolene i morens vevstue. Carin bruker polyamid i forskjellige tykkelser, spelsau-ull som har en fin overflate og glans, og den vakre tørre linen

Wessel har blant annet laget utsmykninger i Oslo lufthavn, Regjeringskvartalet, St. Olavs hospital, Lindesnes fyrmuseum.

Toril Bjorg arbeider i metall.

– Smykkene gir meg muligheten til å uttrykke form, volum, farger og bevegelighet i forhold til kroppens proporsjoner og bevegelser, forteller hun.

Toril har en forkjærlighet for sølv som er mykt og spenstig, lett formbart og med en ubegrenset valørskala fra lysende hvitt til dyp svart.

I denne utstillingen viser Bjorg glasskår funnet i fjæra flere steder i verden. Glasskårsamlingen startet på Flaskebekk på Nesodden. Bjorg jobber med «tekstile teknikker» i metalltråd, eksempelvis startet hun med å strikke sølv, så ble det nålbinding, rør-i-rør og til slutt en spiralteknikk som hun utviklet videre.

Bjorg har arbeidet som smykkedesigner hos David-Andersen, og er innkjøpt av Norsk Kulturråd, Kunstindustrimuseet i Oslo, Royal Museum of Scotland, Rikshospitalet i Oslo for å nevne noen.

Utstillingen åpner lørdag 15. oktober kl. 12 i Galleri Vanntårnet. Den vises i tre påfølgende helger fra kl. 12 – 16:
lørdag – søndag 15. og 16., 22. og 23., 29. og 30. oktober.
Galleriet har en liten, hyggelig vaffelkafe, og adgang er selvfølgelig gratis.