Vernissage med Aziza på Hellviktangen

Hellviktangen kunstkafé inviterer til vernissage fredag og søndag med muligheter for 4-retters middag fredag. Utstillingen viser arbeider av kunstneren Aziza Hobben Bang Ellingsen.

Det er en kunstner som trådte sine barnesko på Nesodden som åpner utstilling på Hellviktangen fredag.

Selv forteller hun om arbeidene som stilles ut:

«Jeg arbeider med en blandingsteknikk, med collage av forskjellige håndlagde papirteksturer, akryl og pastellkritt/kull på lerret. En teknikk som holder meg inne i sanse-verdenen og gir bedre rom for det jeg har på hjertet enn det jeg har på hjernen.

I min forankring i det Zen- buddistiske søker jeg etter den aksepten som gjør det mulig å feire enhver følelsesmessig sensasjon. I mine bilder forsøker jeg å formidle det bakenforliggende lyset, som kan slippes gjennom og gjøre enhver tilstand eller sensasjon mer transparent og gjennomskinnelig.

Disse maleriene har blitt til gjennom en treårsperiode der jeg har erfart mange plutselige dødsfall, både blant gamle venner og i nær familie. For meg har det vært en meditativ prosess av aksept og forsoning der sirkelen er tilbakevendende i mange komposisjoner. Sirkelen som symbol på syklus, endringer og livshjulet som fortsetter å dreie. Solen snur, lyset vender tilbake».

Utstillingen åpner fredag 10. november kl. 20 og søndag 12. november kl. 17 med mulighet for en 4.retters fra Hellviktangens eminente kjøkken fredag, for dem som ønsker det.

Illustrasjon: Aziza Hobben Bang Ellingsen.