Syrisk lunsj på Hellviktangen

Av Trond Folckersahm

Hellviktangen kunstkafé bygger videre på suksessen fra tidligere år, og inviterer til syrisk lunsj førstkommende lørdag.

– De gangene vi har arrangert syrisk aften har det blitt en stor suksess. I år forandrer vi litt på konseptet og inviterer til syrisk lunsj. Tidligere, når vi har hatt det på kvelden, så har det vært et arrangement for voksne. Nå blir det en gave til barna og en opplevelse for hele familien, og blir det en suksess kommer vi til å ha arrangementet én gang i måneden, forteller Ahamd Zaineddin, som er mannen bak arrangementet, og som til daglig er ansatt i kunstkafeen.

Menyen består selvsagt av tradisjonell mat fra Syria, og det blir lagt opp til bordservering med spennende og velsmakende retter. Hele familien til Ahmad overtar kjøkkenet, og kommer til å trylle fram de lekreste retter, som serveres til et bakteppe av tradisjonell syrisk musikk.
I tillegg til å være en presentasjon av syrisk kultur, byr også arrangementet på et sosialt aspekt med samvær over landegrensene. Med utveksling av erfaringer kulturelt og språklig, og kanskje en mulighet til å få seg nye venner.

– Jeg er veldig spent, og tror dette kommer til å bli veldig hyggelig. Folk får mulighet til å kose seg med god mat i en trivelig atmosfære, og alle er selvsagt hjertelig velkommen enten de kommer fra Norge eller Syria. Jeg håper så mange som mulig finner veien til Hellviktangen fredag, og kan love at vi har gjort alt vi kan for at det skal bli et fint arrangement, sier en forventningsfull Ahmad Zaineddin.

Bilde: Ahmad Zaineddin inviterer alle på Nesodden til å komme til Hellviktangen søandag for å oppleve en syrisk lunsj på sitt beste. Foto: Trond Folckersahm

Hellviktangen lørdag 17. november 12-16.